Cena izdelave spletne trgovine: pomembno je, kaj obsega

Cena izdelave spletne trgovine je odvisna od mnogih vidikov

Cena izdelave spletne trgovine je odvisna od več dejavnikov. Med drugim od izkušenj in znanja, ki ga firma ali posameznik, ki bo poskrbel za postavitev internetne trgovine, ima. Toda ne glede na to, ali boste izbrali pomembnega, zelo znanega igralca na trgu ali novinca, naj cena izdelave spletne trgovine ne bo edino merilo za izbiro.

Oblikovanje spletnih trgovin in obstoječe cene na trgu

postavitev internetne trgovineKo boste raziskovali cene izdelave spletne trgovine, boste zagotovo naleteli na zelo različne ponudnike, ki bodo ponujali tudi različno ceno. Ne glede na to, kakšna ta bo, bodite pozorni, kaj bo delo tistega, ki bo poskrbel za postavitev internetne trgovine, obsegalo.

V vsakem primeru se je potrebno zavedati, da je cena izdelave spletne trgovine lahko občutno višja od cene oblikovanja spletne strani. Predvsem zaradi tega, ker mora biti ta še toliko bolj odzivna.

To seveda pomeni, da morajo biti slike in videi izdelkov, ki jih ponujate, primerno veliki in v takšni ločljivosti, da se ne bodo predolgo nalagali. Vseeno pa še vedno dovolj jasni in atraktivni, da bodo pritegnili. Če za kar koli od tega ne boste poskrbeli, bodo namreč obiskovalci vaše spletne trgovine to kaj hitro zaprli in se obrnili na vašo konkurenco.

Poleg tega je izredno pomembno, da postavitev internetne trgovine zagotovi, da je ta varna. Konec koncev vam bodo potencialni kupci morali zaupati svoj denar ali kar številko svoje kreditne kartice. To bodo pripravljeni storiti le, če bodo popolnoma prepričani, da bodo med nakupom varni.

Cena izdelave spletne trgovine se pri nas giblje običajno nekje med 1.000 in 2.500 evri.

Postavitev internetne trgovine ima svoje zakonitosti

Ko se boste odločili za postavitev internetne trgovine, morate biti pozorni na več vidikov. Nekaj najpomembnejših je:

  • Poskrbite, da bo spletna trgovina odzivna in varna.
  • Naj bodo vaše vsebine unikatne, vaša ponudba pa jasna.
  • Ponudite več, kot le nakup.
  • Poskrbite za optimizacijo spletne trgovine.

Odzivnosti in varnosti smo nekaj besed že namenili, zato se bomo na tej točki raje posvetili drugim vidikom.

Postavitev internetne trgovine: naj bo vsebina unikatna in jasna

Če ne boste prodajali čisto svojih, unikatnih izdelkov, je velika verjetnost, da boste v prvi vrsti delovali kot posredniki. V vaši spletni trgovini se bo tako dalo najti veliko izdelkov, ki bodo na voljo tudi pri vaši konkurenci. Najlažje je sicer, da opise izdelkov vzamete kar od proizvajalca, saj boste tako imeli najmanj dela. Če je to že najenostavnejša izbira, pa nikakor ni najboljša.

Da bi se razlikovali od vaše konkurence, je pomembno tudi, kakšna bo postavitev internetne trgovine. Ta mora biti atraktivna in privlačna. A morda še pomembnejše je, da so atraktivni in privlačni opisi izdelkov, ki jih ponujate. Bolje je torej, da jih opišete s svojimi besedami in se pri tem zares potrudite. Verjetno boste ravno zaradi tega prevzeli kakšnega kupca svoji konkurenci.

Unikatna vsebina ni edino, na kar morate biti pozorni pri oblikovanju spletne trgovine. Zelo pomembno je namreč, da je potencialnim kupcem popolnoma jasno, kaj od vas lahko kupijo in kakšne so vaše prednosti.

Cena izdelave spletne trgovine bo zagotovo odvisna tudi od tega, ali namerava vaš oblikovalec sodelovati pri oblikovanju besedil na strani ali ne. Pred izbiro se torej pozanimajte tudi o tem.

Oblikovanje spletnih trgovin in optimizacija

Tudi spletne trgovine morajo imeti vsebine optimizirane. Potrebno je poskrbeti tako za vsebinsko kot tehnično optimizacijo. Prav ta je namreč ključna, da vas bodo potencialni kupci sploh našli.

Pri tem bodite pozorni na izbrane ključne besede oz. fraze in na njihovo količino. Poleg tega mora biti tekst tekoč in bralen. Veliko za optimizacijo boste naredili tudi s kakovostnimi povezavami. Poskrbite tako za optimizacijo predstavitev izdelkov kot za optimizacijo ostalih vsebin v spletni trgovini.

Cena izdelave spletne trgovine bo v primeru, da bo oblikovalec poskrbel tudi za optimizacijo, verjetno nekoliko višja. Vseeno pa je to ogromna prednost, ki vam lahko prinese mnogo kupcev.

Ponudite več, kot le nakup

Časi, ko je bilo dovolj, da smo samo nekaj postavili na trg in poskrbeli za klasične oglase, so mimo. Danes uporabniki iščejo korist. Poskrbite, da jo bodo pri vas tudi dobili.

Ko boste poskrbeli za postavitev internetne trgovine, jim ponudite še nekaj več. Denimo atraktivne in koristne blog vsebine, kjer se bodo lahko kaj naučili ali se vsaj nasmejali. Tako se bodo k vam vračali tudi, ko v mislih ne bodo imela nakupa. Pa vendar jih lahko ravno vaše dodatne vsebine prepričajo, da se bodo zanj na koncu vseeno odločili.

oblikovanje spletnih trgovin

»Koliko me bo to stalo?« naj ne bo vaše edino vprašanje

Cena izdelave spletne trgovine je zagotovo pomemben dejavnik, ki vpliva na vašo izbiro ponudnika omenjene storitve. A ne glede na to, kakšna bo, bodite pozorni, da boste pred izbiro izvedeli vse. Pomembno je torej tudi, kaj cena izdelave spletne trgovine vsebuje, ne le kakšna je.

Samo resnično dobra postavitev internetne trgovine vam bo namreč prinesla tisto, zaradi česar ste se zanjo sploh odločili. Kupce in promet!